top of page

Nieuws

Vernieuwde steunmaatregelen: een lagere loonsteun, maar gemakkelijker ontslag


Het kabinet is bezig met voorstellen voor nieuwe steunmaatregelen. Deze derde NOW is een versobering van eerdere maatregelen: werkgevers komen minder gemakkelijk in aanmerking voor noodsteun en krijgen een kleiner deel van de loonkosten vergoed, maar het ontslaan van medewerkers terwijl je noodsteun ontvangt wordt gemakkelijker. Hiermee moeten vooral de zwaarst getroffen sectoren geholpen worden, zoals de evenementenbranche, cultuur en horeca. Het pakket moet per 1 oktober beschikbaar komen. Daarnaast worden ook de steunregeling voor zzp'ers (Tozo), de tegemoetkomingsregeling voor vaste lasten (TVL) voor mkb-bedrijven verlengd.


De oppositiepartijen zijn kritisch over de uitgelekte plannen. Zo vindt GroenLinks dat de inkomensondersteuning juist moet worden verstevigd in plaats van afgebouwd. Daarnaast pleit de partij ook voor een crisisinkomen voor alle mensen die hun werk of inkomen kwijtraken door de crisis. Bovendien zit er in het huidige steunpakket wel een partnertoets, maar nog geen vermogenstoets. Deze wil het kabinet wellicht invoeren.


Lees het volledige artikel van PW. hier. Hierin wordt nog meer besproken over onder andere de angst van werkend Nederland voor ontslag en de behoefte aan extra kansen om te ontwikkelen of om te scholen.


Comments


bottom of page