top of page

Nieuws

Op zoek naar talent? Vergeet generatie X niet!


Veel HR professionals die op zoek zijn naar talent focussen zich op millennials. Waar sommigen dat doen omdat millennials veel uren werken voor minder salaris, wordt er ook gedacht dat ze scherp en vernieuwend zijn. Echter heeft Harvard University gevonden dat een aantal vormen van intelligentie op het hoogtepunt komt na het 40e levensjaar.


1. Rekenen

Rekenkundige intelligentie verhoogt met de jaren en piekt halverwege de 50. Ondanks dat we vandaag de dag allemaal snel toegang hebben tot rekenmachines en andere rekentools, is het erg handig wanneer er snel uit het hoofd gerekend kan worden. Hierdoor worden verkeerde statistieken en fouten in berekeningen (bijvoorbeeld in grote bedrijfssheets) sneller gevonden.


2. Verbanden zien

Door de jaren heen wordt veel kennis opgedaan over diverse thema’s, wat helpt bij het beter begrijpen van complexe, onderling verbonden onderwerpen en het uitleggen van deze concepten aan anderen. Mensen zijn hierdoor na hun 40e bijvoorbeeld een betere mentor dan hun jongere collega’s.


3. Creativiteit

Er zijn auteurs, componisten en artiesten die op jonge leeftijd hun beste werk hebben gemaakt, maar het komt vaker voor dat creatievelingen na hun 40e presteren. Creativiteit is een basis voor innovatie, dus bedrijven kunnen hun voordeel doen door meer generatie X’ers in te huren!


Op zoek naar het juiste talent?

Worstelt uw organisatie met diversiteitvraagstukken of zoekt ook naar het juiste mix in XYZ of Alpha talent? Veel organisaties hebben veel ambities, maar om een werkomgeving te creëren waarin alle vormen en typen van arbeid samenkomen is inclusion noodzakelijk. Baarslag Consultancy kan ondersteunen door een scan uit te voeren en samen te kijken waar uw kansen liggen. Nieuwsgierig waar uw talentbehoefte ligt? Bekijk meer over wat we voor u kunnen betekenen >

Comentarios


bottom of page