top of page

Nieuws

Houd het effect van de coronacrisis op uw staffing-leverancier in de gaten


Wereldwijd hebben staffing-partijen het zwaar. Door de coronacrisis veranderde de manier van werken drastisch en daalde de winstgevendheid van deze bedrijven enorm. Om die reden ontvingen Adecco, Randstad, Tempo-Team, Manpower en USG toekenningen van de NOW-regeling. De financiële gezondheid van deze dienstverleners is ook van invloed op u: het omvallen van een dienstverlener kan ook uw reputatie als goede werkgever schaden. Zodra een medewerker niet uitbetaald wordt door de staffing-partij, zal de medewerker bij u aankloppen en zijn ontevredenheid uiten naar anderen. Het is dus belangrijk om uw staffing-leverancier(s) in de gaten te houden en een vinger aan de pols te houden.


Wat kunt u doen?

Blijf geïnformeerd over de gang van zaken bij uw staffing-partij. Er zijn (financiële) gegevens beschikbaar over hoe uw dienstverlener ervoor staat. Blijf daarnaast communiceren en wacht niet totdat zij contact opnemen met u. Bekijk ook of de dienstverlener blijft voldoen aan opgestelde contracten en voorwaarden. Als laatste is de reputatie van een dienstverlener belangrijk om in de gaten te houden. Wanneer u hoort dat contracten van werknemers worden opgezegd of andere klanten hun vertrouwen langzaam verliezen, is het voor u ook belangrijk om in gesprek te gaan.


Wilt u weten hoe uw staffing-partij ervoor staat? Op de website van Staffing Industry vindt u kwartaalcijfers van veel wereldwijde dienstverleners, waaronder Hays, Randstad, Adecco en Manpower. Voor de kleinere ondernemingen is een check in het handelsregister, de brancheorganisatie, het NOW-register of de kredietdienstverlener beschikbaar.


Baarslag Consultancy helpt u verder

Wilt u hulp bij het doorlichten van uw staffing-leverancier, een scan van uw huidige activiteiten om kosten te kunnen besparen of ander advies op maat krijgen? Neem dan gerust contact met ons op. We kijken graag met u mee.

Comments


bottom of page